Wednesday, 14 March 2012

Fremantle, Australia

Jarak dari Perth ke Fremantle ni takde lah jauh sangat. Untuk ke sini, boleh naik feri, bas atau pun train.


Aku suka Fremantle ini sebab dia tepi laut. Di sini aku sempat ke Market dia, pastu ke Round House atas bukit kecil di tepi laut tu, pastu ke WA Maritime Museum - best muzium ni, siap dapat masuk kapal selam lagi. Seterusnya, sempatlah pusing-pusing sekitar bangunan bersejarah di Fremantle ni, town hall, prison dan sebagainya.


Yang paling aku suka adalah makan fish and chips kt deretan restoran tepi laut tu. Oh ya, cenderamata di Fremantle ni aku rasa lagi murah daripada di Perth City Center. Tempat popular untuk menghabiskan AUD$ di Fremantle ini adalah di Fremantle Market dan ESheds Markets.

No comments:

Post a Comment

Sorotan 2017 : Run Gme Run

Sorotan 2017 : Run Gme Run . 1. 2017 menghampiri penghujung. Pantas masa berlalu. Tahun ini merupakan tahun paling aktif bagi saya menye...