Sunday, 28 December 2014

Putrajaya 100 Miles - 78km

22-23 November 2014
Taman Seri Empangan
Putrajaya
7:00 am

1. Mendaftarkan diri untuk mencari pengalaman bagi jarak melebihi 42.195km buat kali pertama. Daftar 52km, namun masa ambil bib, didorong saranan dan keyakinan para sahabat, saya memberanikan diri ke kategori 78km. Terima kasih penganjur, Team Pacat atas peluang. Maka, Jumaat malam mula lah berdebar-debar.

2. Sabtu pagi, keadaan mula teruja bila melihat pelari-pelari dalam kategori masing-masing. Dilepaskan dalam cuaca cerah awal pagi sabtu.

3. Laluan adalah dari check point (CP) ke CP. 78km meliputi CP1/2 di core island, CP 3 taman cabaran, CP4 taman rimba alam. Laluan paling mental adalah CP3- ke CP4, tepi highway berdekatan desa pinggiran putra,dan mendaki 2km (kot) menghala ke taman rimba alam. Cuaca panas menghangatkan lagi cabaran.

4. Menamatkan cabaran selepas lebih 20jam. Terima kasih kepada teman-teman seperjuangan yg sama-sama menghadapi segala ups and downs, memotivasikan antara satu sama lain, cabaran cuaca, mental dan sebagainya hingga ke garisan penamat. Tahniah kepada semua, dalam kategori masing-masing waima apa jua outcome nya.

5. P100 memberi pengalaman baharu kepada saya. Banyak tips dikongsikan oleh rakan-rakan yg lebih berpengalaman. Keseluruhannya, Saya enjoy (dan insaf di beberapa tempat dlm cabaran ini) dengan acara ini. Adalah diakui saya masih banyak kena belajar untuk cabaran mendatang.

6. Keseronokan P100 adalah dapat berhenti di CP sambil beramah mesra, makan-makan, rehat bersama rakan-rakan. Tahniah pada volunteers yg super sporting dan ceria setiap masa.

7. Tahniah kpd semua yg menjayakan P100, penganjur, pelari, volunteers, supporters, pasukan keselamatan dan sebagainya.

**Secara peribadi, saya merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada rakan-rakan dalam/luar fb yg keep track perkembangan saya (dan semua) sepanjang cabaran ini. Sokongan dan dorongan kalian semua amatlah bermakna.

xoxo

No comments:

Post a Comment

1/2 Tahun 2018

Selesai selektif separuh tahun 2018 (KPI mengurangkan penyertaan dalam acara rasmi berbanding tahun 2017, berjaya). 11 acara, beribu2 kenang...