Sunday, 16 June 2013

Setahun Berlalu

17 Jun, setahun sudah berlari2. Teringat larian pertama TM fan run di dataran merdeka setahun yg lalu. Sekadar suka2 mengisi masa lapang dengan join larian. Tak sangka dari detik itu terus terjebak dan belarian sana-sini. Hobi yg menyeronokkan. What a journey. 

Setahun menimba pengalaman berlari di dalam dan luar negara. Seronok. Macam2 ada. Akan terus belajar dan belajar. Berlari membawa diriku ke pekan/bandar2 yang tak pernah ku sampai dan explore seperti Bukit Mertajam, Sungai Petani, Muar, Bidor, dan tahun 2013 ini, aku mula ber #runcation, di mana bercuti sambil berlari.

39 larian : 8 full marathon, 11 half marathon, dan selebihnya pelbagai jarak. 33 medal untuk kenangan.  
Setahun juga mengumpul baju2 larian, setahun juga lebih suka membeli kasut2 lari, setahun juga lebih rajin melayari website myrace online, themarathonshop, hooha.asia serta blog2 berkenaan larian dan pengalaman lari.

Saban minggu merindukan saat kebersamaan dengan runners yg lain di sesuatu race, tidak pun, saat untuk  mengisi masa lapang dengan berlari. Seronok dapat kenal ramai kawan2 baru/lama sepanjang berlari.  

Mengimpikan untuk menamatkan cabaran ultramarathon 50km/100 di suatu masa. Moga terus dikurniakan nikmat kesihatan dan kelapangan untuk terus berlari dan berlari. Amin.

Larian #1: TM Fan Run 7km. Hujan masa ini, gigih lari-jalan-jalan-jalan-lari ke garisan penamat

My collection after One Year. Love it.

Larian #39 : Muar Cross Country 21km, 16 June 2013

No comments:

Post a Comment

1/2 Tahun 2018

Selesai selektif separuh tahun 2018 (KPI mengurangkan penyertaan dalam acara rasmi berbanding tahun 2017, berjaya). 11 acara, beribu2 kenang...