Sunday, 23 June 2013

Maeps-Mardi Train Explorer Run 12km

Tarikh: 23 Jun 2013
Tempat: Maeps, Serdang
Masa: 7.00 pagi
Jarak: 12km

Teruja nak berlari di maeps-mardi ini. 
Larian trail (90%) yg pertama buat aku.

Bermula jam 7.15 pagi, larian melalui bukit dalam dusun durian, mendaki dan mendaki, kemudian menuruni bukit yg amat curam sekitar km3 kot.

Seterusnya mendaki bukit balik, lalu kawasan kelapa sawit, kemudian mendaki tangga dalam kebun jambu batu. Selepas water station ke-3, larian di puncak bukit dan nampak trail yg panjang. Kalau tidak kerana jerebu, harus cantik permandangan di sini.
 Sekitar km7-8, masuk dalam hutan pula. Wah best.Seterusnya, susur keluar di persimpangan 6km/12km. Laluan tanah merah membawa ke tasik, dan seterusnya kembali ke jalan raya. Pusing maeps tu dalam 2km, dan menuju ke garisan penamat.

Tentang prestasi-wise, aku banyak lari-lari anak/jalan menikmati trail, taknak push sangat takut cedera. Tambahan pula ini larian trail pertama. Sasaran awal hendak habiskan bawah 2:00. Berjaya tamatkan larian together with my batchmate, 1:59.

Habiskan larian, dapatkan medal yg nice. Free flow breakfast. Kemudian lepak2, bergambar2, dan tunggu cabutan bertuah.
Yes, saya bertuah hari ini. Dapat voucher Brooks RM200. Boleh beli kasut baru. Yeay.

Kesimpulannya, race ini best, marshal, air, semua cukup, pastu tak crowded kerana dalam 500 lebih je kot runners nya, laluan menarik dan mencabar (menyumpah2 bila lalu kawasan berbukit, hehe). 
Harus lebih bersedia untuk masuk race ini dimasa akan datang.
Seronok lak lari kt trail.

#Run Gme Run

# Nervous and excited for my first SCKLM next weekend.







No comments:

Post a Comment

GME MARATHON CHALLENGE 2017

Gme Marathon Challenge 2017 1. Pantas masa berlalu, saya akan meraikan ulang tahun ke-5 penyertaan aktif saya dalam larian pada bulan Jun...