Saturday, 22 June 2013

ALPHA RUN II

Tarikh: 22 Jun
Tempat: Akademi Latihan Pertahanan Awam Malaysia, Bangi
Masa: 7:30 pagi
Jarak: 12km (11.91km GPS)

Larian ini aku masuk sebab ia diadakan di Bangi, latihan untuk SCKLM minggu depan, isi masa hujung minggu dan semestinya murah, RM10 je pendaftaran. Dan dapat t-shirt serta post race goodies yg boleh dikatakan ok.

Awal pagi, ada senamrobik. Lepas senameobik, pelari bersiap sedia untuk dilepaskan. Kategori A - Mens Open rasanya dalam 100 lebih je kot. Jumlah untuk semua kategori ada dalam anggaran sekitar 400 orang.
Skala kecil. Namun meriah.

Dilepaskan jam 7.30 pagi, laluan larian adalah keluar dari Alpha, menghala ke kawasan institusi Bangi, keluar ke jalan sungai merab, kemudian buat U- turn di petronas sg merab, menghala ke Gate 1, putrajaya, masuk ke  simpang trafik lifht sekolah presint 14 putrajaya, seterusnya kembali ke Alpha ikut jalan sg merab uniten.

Prestasi aku hari ini sekadar biasa-biasa. Ntah lah, mood untuk laju rasa mcm tiada. Berlari dengan pace sendiri yg amat perlahan. Lagipun taknak stress kejar timing. Hehe. <alasan>

Oh ua, water station hanya satu di km9.5. Pergh dahaga yang amat. Tambahan pula jerebu yg nipis masih ada. 

Dengan saki baki tenaga yang ada, berjaya menamatkan larian dengan 1:33. Very slow. Hehe.

Diberikan goodies bag dan sijil, serta sarapan pagi. Seterusnya minum milo ais tanpa henti dan 100+.

Post race yg meroah dengan cabitan bertuah. Tapi aku tak bertuah lah pulak. Lepak sampai habis cabutan. Bergambar2 dan bersurai.

Keseluruhannya, race meriah, ada juga muka runners yg familiar. Semua bersedia untuk SCKLM. Di masa akan datang race boleh dipertingkatkan lagi, dengan menyediakan lebih water station, dan medal penamat (mungkin).

Hingga bertemu di larian akan datang.





No comments:

Post a Comment

GME MARATHON CHALLENGE 2017

Gme Marathon Challenge 2017 1. Pantas masa berlalu, saya akan meraikan ulang tahun ke-5 penyertaan aktif saya dalam larian pada bulan Jun...