Sunday, 23 September 2012

Be A Runner Be A Giver Charity Run 2012Tempat: Matic Jalan Ampang
Masa: 7.30 pagi
Jarak: 6.4km
Ini adalah larian amal yang dianjurkan oleh Belia 4B Malaysia dan disokong oleh ArsenalFCMalaysia. Larian ini tak ramai mana yang masuk, dalam 800 lebih je kot. Tapi tetap meriah. Ada kategori antarabangsa (yg didominasi oleh Kenyan), kategori media dan selebriti juga ada.
Flag off dalam 7.45pagi oleh Datuk Mukhriz Tun Mahathir. Larian membawa pelari ke jln sultan ismail, terus ke persimpangan hotel istana, lalu tepi Pavilion, masuk jalan tun razak, depan bangunan tabung haji, lalu bawah terowong tu, keluar di persimpangam jln yap kwan seng, ke kanan depan klcc, patah balik ke matic di jalan ampang.
Bekalan air mencukupi, rasanya ada 2 WS, kawalan trafik juga baik di kawasan jalan utama ini kan. Mujur kenderaan tak berapa banyak lagi di pagi ahad ini.
Seperti biasa, larian bawah 10km, aku rasa adalah fast race. Terkocoh2 aku berlari ala2 nak pacing semua orang. Berjaya tamatkan 6.7km dalam masa 40minit. Agak laju untuk aku. Sampaikan aku rasa penat semacam.
Tamat je larian, dapat medal penamat dan sijil. Kemudian, terus Q kutip breakfast dan minum air sepuas-puasnya.
Larian ini kira oklah penganjurannya. Tengok sekretariat dan sukarelawan ramai belia2 yang ambil bahagian, dari jaga kaunter, jadi marshal, dan sebagainya.
Seperti biasa, sebelum balik, bergambar2 buat kenangan dan borak-borak dengan kenalan2 baru selepas larian.
Moga berjumpa di larian akan datang.
#harap aku dapat jayakan misi back to back HM next weekend.No comments:

Post a Comment

1/2 Tahun 2018

Selesai selektif separuh tahun 2018 (KPI mengurangkan penyertaan dalam acara rasmi berbanding tahun 2017, berjaya). 11 acara, beribu2 kenang...