Sunday, 29 June 2014

Saturday Fun Run Walk 26KM

28 June 2014
Padang Merbok, KL

1. Objektif aktiviti saya pagi ini adalah mendapatkan sekurang-kurangnya jarak 21km, bagi menghargai running vest Educity Sundown Malaysia, yg saya DNS pada minggu lepas. Selain itu, mengisi rutin larian pagi sabtu, dan semestinya beramah mesra dengan rakan-rakan larian.

2. Bermula agak lewat dengan rakan-rakan lain. Laluan dimulakan dgn 2xU/NM route, padang merbok - bank negara -bukit tunku - mayor residence - padang merbok - loops lake garden - taman burung - tanggathon planeterium negara - muzium polis - muzium kesenian islam - tugu negara - istana selangor - sambung loops padang merbok - bank negara - bukit aman. Tamat 26km lari/jalan ala pelancong, singggah dari satu tarikan ke tarikan yg lain.

3. Cuaca agak berjerebu, di mana beberapa spot menarik amatlah tidak nampak mercu utama KL untuk bergambar. Yang pasti, perasaan seperti pelancong gitu sepanjang laluan. Tarikan-tarikan utama KL harus diterokai.

4. Tamat fasa 1, di km 12, bergambar dengan runners yg ada, saya bersama aizat meneruskan perjalanan ke Lake Garden. Siap bersarapan. Nah, bila kenyang maka malas nak berlari, terpaksa fast walk dengan banyaknya dalam loops Lake Garden. Seterusnya, perjuangan diteruskan dengan run-walk-walk-walk-run-walk seperti lokasi di perengga 2 di atas.

5. Seronok, kerana tak perlu risau pasal WS kerana sekitar Lake Garden, ada gerai-gerai untuk mencari air.

6. Kerna larian harus dinikmati bersama, saya merasakan edisi pagi ini sangat best. Gembira dapat jumpa ramai running kakis. Berjaya dapatkan 26km pagi ini. Mungkin di masa akan datang saya akan buat LSD 42KM dengan gabungan loops yang sedia ada di sekitar laluan ini.
Album fb di sini: 

No comments:

Post a Comment

1/2 Tahun 2018

Selesai selektif separuh tahun 2018 (KPI mengurangkan penyertaan dalam acara rasmi berbanding tahun 2017, berjaya). 11 acara, beribu2 kenang...