Monday, 26 May 2014

Kuantan HM : What A Drama

11 Mei 2014
6:00 pagi
Mini Zoo Teruntum, Kuantan
21.1km.

Ini adalah fun run 21km saya yang pertama di Kuantan. Dan memang saya teringin berlari di Kuantan.

Hasrat untuk bertema kan riang ria disokong dengan drama bib tidak sampai dan maklum balas mengenai penganjuran acara larian oleh Penganjur ini.

Maka, bila dah tetapkan objektif awal, maka, tiada tekanan untuk saya kejar PB atau sebaliknya.

Kerana larian adalah sesuatu untuk dinikmati. Maka, di Kuantan HM dapat bertemu dengan kawan-kawan runners yang awesome. Tahniah semua.

Misi kali ini adalah untuk menamatkan cabaran bersama pacee, iaitu saudari Nurul. Tahniah kerana kembali berjaya tamatkan 21km.

Sepanjang 21km, selain mengambil gambar, serta memotivasikan/mendapat motivasi daripada/kepada runners lain, saya berkesempatan memerhatikan perjalanan race secara keseluruhan (wah, banyak kau buang masa ek gme) haha.

Race course menarik, boleh menikmati panorama bandar Kuantan. Sesuai dengan tema panoramic kuantan.

Last 1km, sangat seronok, sokongan daripada runners sangat awesome.

Keseluruhan, penganjuran race ini boleh ditambahbaik dari segi bib distribution, luggage drop, medal and tee distribution, km marker, traffic control dan yang paling penting Water Station.  Dan ini adalah PW bagi HM saya 3;33, - timing is always secondary, as long as i have fun with friends.


Kerana larian seharusnya dinikmati bersama.

XOXO.


Album penuh di fb:
Photo credit : RFFNo comments:

Post a Comment

1/2 Tahun 2018

Selesai selektif separuh tahun 2018 (KPI mengurangkan penyertaan dalam acara rasmi berbanding tahun 2017, berjaya). 11 acara, beribu2 kenang...