Sunday, 8 September 2013

Pacesetters Back 2 Basics 30KM Run

Pacesetter Back2Basics 30KM Run
8 September 2013 (Ahad)
Masa: 5.30 am - 11 am
Tempat: Mardi/Maeps Gate 2, Serdang
Jarak: Minimum 10km - 30km (atau lebih, tertakluk kepada 11.00 am)

Larian ini terbuka untuk runners sebagai persediaan SCKLM hujung bulan ini. Kiranya sebagai LSD, yang dibuat secara beramai-ramai. Tiada hadiah disediakan. Tapi bagi menghargai runners, medal penamat dan sarapan pagi (yang meriah dengan nasi lemak, tembikai, longan, taufufa disediakan.

Runner boleh pilih nak berlepas ikut masa masing2, dan paling awal adalah 5.30 am. Jarak 1 loop adalah 7km (terpaksa dipendekkan sebab keselamatan, terutmanya di sebahagian route yang terlibat dengan hujan lebat pada sehari sebelum). Apa-apa pun, runners tetap berlari, dan enjoy the route. 

Maeps ini mempunyai laluan berbukit yang cantik dan menyamankan. Kemudian, ada part yang lurus. Mixed combination. Memang sesuai untuk diadakan pelbagai race di dalam kawasan maeps ini.

Aku lepas 1 loop, berhenti untuk solat subuh. Kemudian sambung semula untuk loop kedua, ketiga dan keempat. Loop 3 dan 4, aku banyak berjalan santai sambil menikmati permandangan, sambil bergambar-gambar.

Oh ya, di aid station (km0/7), ada brassband yang menghiburkan runners. Wah, sungguh menarik.

In term of race organisation, Pacessetters did a very good job. Enough water at water stations, ambulance provided, and very supportive marshals. Post run hospitality is superb.

After 28km, i finished the run, collecting my finisher tee and a very nice medal. While waiting other runners to finish their run, i pampered myself with delicious nasi lemak, sweet watermelon, and camwhore session. Haha.

Dalam 10.30 am, beredar dari maeps. Menyedari cabaran 40km dalam tempoh 12jam, daku memerlukan rehat yang cukup untuk kembali fresh ketika bekerja pada hari Isnin. hehe.

what a great weekend.

#Run Gme Run.
Ps: photo credit to respective photog








1 comment:

  1. Event ni mcm kita bertiga je yg join hehehe. Btw thanks, sbb banyak muka aku dan Aizat kat sini. Memang terbaiklah buat back2back Men's Health & Back2Basics

    ReplyDelete

GME MARATHON CHALLENGE 2017

Gme Marathon Challenge 2017 1. Pantas masa berlalu, saya akan meraikan ulang tahun ke-5 penyertaan aktif saya dalam larian pada bulan Jun...