Sunday, 16 December 2012

Malakoff KL 12KM

Tarikh: 16/12/2012
Tempat: Bukit Kiara Equestrian and Country Resort KL
Masa: 7.00 pagi
Jarak: 12km

Ini merupakan larian terakhir aku untuk tahun 2012.
Larian ni aku hanya mahu tamatkan dalam cut off yang ditetapkan. Tiada spesifik masa disasarkan, mungkin dalam lebih kurang masa dari Great Eastern hari tu adalah sudah memadai.

Aku memang tak berlari langsung sejak lari di UiTM minggu lepas, lantaran masalah cuaca, kerja dan semestinya penyakit malas...Hehe.

Laluan larian kali ini adalah berbukit, dan semestinya aku agak saiko dengan bukit2 ni. Namun, mengambil pendekatan untuk enjoy the race, maka, itulah yang aku buat di larian ini. Lari-jalan-tengok-orang-lari balik etc etc.

Race bermula jam 7:00 pagi, aku dan member sampai ke starting pen tu agak lambat, orang dah ramai kat situ. Dah lah kawasan permulaan agak sempit, untuk pelepasan beribu runners kan. So, aku seperti biasa bermula dari belakang.

Berlari dengan pace sendiri, keluar dari Kelab itu, menghala ke Jalan depan Pusat Sains Negara, seterusnya masuk ke Bukit Damansara, Jalan Semantan, Jalan Dungun, buat 2 loops dan seterusnya masuk semula ke Kelab. Nah, bukit-bukit di situ boleh tahan juga mencabar.

Aku menamatkan larian dengan catatan tak rasmi 1:18:05, satu catatan yang aku kira ok, memandangkan aku tak berlari dalam seminggu ini. 
Menuju ke garis penamat tu, rasa macam best berlari di kawasan resort ini. 

Tamat je, terus berjalan ke kawasan goodies bag dan medal, adalah dalam 200 meter kot, dari kawasan penamat. Beratur, dan nah, dapat lah medal, dan breakfast segala.
Maka, lepas itu, lepak-lepak makan tepi ladang kuda tu, sambil tengok runners lain yang baru sampai  dan Q untuk medal segala kan.

Keseluruhannya, Malakoff KL Run ini, memang best, penganjuran yang ok, kawalan trafik bagus, post - race yang sistematik, Q system, dan oh ya, baju larian tu, nampak cool bila tgk ramai2 berlari pakai baju tu. Kontra gitu.

Jumpa lagi di Malakoff Penang pada Mac 2013 :).

ps: aku akan berehat berlari hingga ke tahun baru 2013. Maka, dalam tempoh itu, akan buat refleksi pencapaian 2012 yang agak singkat buat ku dan harapan untuk 2013.       

Run Gme Run! 















No comments:

Post a Comment

GME MARATHON CHALLENGE 2017

Gme Marathon Challenge 2017 1. Pantas masa berlalu, saya akan meraikan ulang tahun ke-5 penyertaan aktif saya dalam larian pada bulan Jun...