Friday, 23 November 2012

Larian Gegar! Kitar Semula UM

Tarikh: 24 November 2012 (Sabtu)
Tempat: Kolej Kediaman Ketiga UM
Jarak: 10km (9.2km GPS)
Masa: 7.00 pagi

Larian ini adalah satu larian berskala kecil, anjuran pelajar2 UM.
Aku masuk larian ini sebagai recovery run selepas APBIM haritu.

Aku masuk larian ni bersama-sama beberapa kawan. Kitaorang sampai di kolej ke3 UM dalam jam 6.30 pagi.
Hujan lebat. Maka, lepak-lepak dahulu.

Dalam jam 7.20 pagi, kategori 10Km open dilepaskan.
Nah, keluar je terus daki bukit pertama di UM ni, larian membawa ke pusat sukan UM seterusnya ke persimpangan ke PJ, patah balik, lalu semula depan fakulti kejuruteraan dan semula ke tempat bermula tadi.
Kiranya pusing UM lah juga kan.
Water station cukup air, route berbukit dan mencabar.
Medal dan baju cantik.
Berbaloi masuk larian skala kecil dan suka2 ini, hahaha.
Dan kaki ku rasa lega lepas APBIM.

Keseluruhannya, race ini menarik, simple, dapat memupuk pelajar dalam event management.

Peserta keseluruhan dalam 100 orang je kot, semua finisher dapat medal.

Lepas tamat tu, adalah gerai2 dan breakfast bihun goreng disediakan.

- rasa tak teratur lak race report aku ni.

Oh ya untuk rekod latihan, catatan aki hari ni, 1:01. Oklah kan, dengan lari dlm hujan bagai.


#RunGmeRun
Not bad medal dia
bersama teman-teman seperlarian

No comments:

Post a Comment

GME MARATHON CHALLENGE 2017

Gme Marathon Challenge 2017 1. Pantas masa berlalu, saya akan meraikan ulang tahun ke-5 penyertaan aktif saya dalam larian pada bulan Jun...