Sunday, 17 June 2012

Larian #1:TM Fan Run 2012 in Support of the Malaysian Contingent to London

17/6/2012, aktiviti hujung minggu ku dipenuhi dengan menyertai larian TM Fan Run di Dataran Merdeka.

Setelah sekian lama tidak menyertai larian (kali terakhir masa belajar kot??), akhir hari ini merupakan sejarah baru buat ku. Haha.

Larian anjuran TM ini adalah sebagai sokongan kepada Team Malaysia untuk ke sukan Olimpik di London pada bulan Julai nanti.
Aku menyertai larian 7km.

Sebelum larian tu dimulakan, adalah sesi senamrobik kat tengah-tengan Dataran Merdeka tu.

Larian dimulakan pada jam 8 pagi. Trek larian 7km meliputi Bukit Tuntku, jalan Parlimen, pastu lintasi padang Merbok dan ke dataran Merdeka semula. Ada naik bukit dan turun bukit sedikit. Mula-mula seperti biasa, lari dengan steady, pastu penat, jalan kaki, pastu sambung balik lari.

Tetapi yang paling best nya kali ini, adalah tengah-tengah lari, lebih kuranh 3km lagi nak abis, hujan selebat-lebatnya. Mencuci jerebu di Kuala Lumpur. Huhu. Nak tak nak, kena lari habiskan juga, walau dalam hujan. Seronok tengok gelagat pelari-pelari.

Akhirnya lepas hampir sejam lebih (catatan larian ku yang tak seberapa) aku berjaya menamatkan larian.
Seperti biasa, perasaan seronok menamatkan larian adalah sesuatu yang indah. Hilang semua kepenatan.

Dapatlah sijil penyertaan dan medal. Selaku finisher kan.

Oh ya, sempat jumpa wajah-wajah dikenali semasa larian. Siap terjumpa kawan sekolah lagi. Reunion kejap kan.

Apa-apa pun, kenangan larian hari ini tetap best. Bersama lebih 7,000 pelari lain memeriahkan suasana dan sokongan terhadap Team Malaysia.

Go Malaysia Go! (dapatkan emas pertama buat Malaysia)

#moga lepas ini aku menyertai lagi banyak larian untuk terus menikmati larian....
Open bib, tulis apa sahaja di situ...
Dapat finisher medal dan sijil
Sebelum memulakan larian
Setelah gigih menamatkan larian 7km, dengan separuh daripadanya hujan lebat....
Posing sebelum memulakan larian
Senamrobik - memanaskan badan
Jom Lari!

No comments:

Post a Comment

GME MARATHON CHALLENGE 2017

Gme Marathon Challenge 2017 1. Pantas masa berlalu, saya akan meraikan ulang tahun ke-5 penyertaan aktif saya dalam larian pada bulan Jun...